Моят фокус са неща, които трябва да приготвим във връзка

...
 Моят фокус са неща, които трябва да приготвим във връзка
Коментари Харесай

Сачева приземи емоцията на Марков

 

" Моят фокус са неща, които би трябвало да приготвим по отношение на нови ограничения, обществени и стопански, не обичам да влизам в диалози с такива марки “. Така общественият министър Деница Сачева разяснява пред БЛИЦ изявленията на депутата от ГЕРБ Георги Марков, който разгласи на стената си във Facebook:

" С Харизанов и Сачева ГЕБР е жертван. Ако Борисов си ги харесва, халал да са му. Въпрос на усет. Каквото можах, направих за ГЕРБ поради Бойко и красивите герберки! "

Деница Сачева призна, че даже не е чела изявлението на Марков по неин адрес, само че и не се интересува от това какво е споделил. „ Той е парламентарен арбитър, почитам неговата работа, неговите качества, неговото мнение, всеки има право да ме харесва и да не ме харесва. Ако някой има нещо да каже във връзка с нещата, които върша, че те би трябвало да са публично потребни, съм подготвена да дебатирам ", добави  Сачева.

Социалният министър разяснява и новите ограничения, които държавното управление ще предприеме по отношение на пандемията. Тя акцентира какъв брой е значимо да не се отпускаме и да бъдем готови, вероятно, и за нова вълна пред есента и зимата. Според нея събаряне на държавно управление тъкмо в този момент би осуетило всички ограничения, с които да се помогне на хората:

" Иска ми се диалогът да продължи в областта на политически съответните ограничения, които би трябвало да се разработят и това, което ни чака. Затова обяснихме за какво сега не е потребно да вършим сходни ходове. Има доста ограничения, които би трябвало два бъдат подхванати за хората, не знаем по какъв начин ще се развие рецесията с ковид идващите месеци. Представете си, да вземем за пример, че декември има нова вълна и тогава се наложи да бъдат затворени учебните заведения. Тогава ще би трябвало да предложим на родителите съответните ограничения, да се вкара нова, обществена помощ за фамилиите да преминат към този интервал. Защото те към този момент ще са изразходили даже и отпуските си. И тази обществена помощ няма по какъв начин да бъде въведена, в случай че няма законово съображение за това - т.е. да е гласуван съответният закон, както и актуализация на бюджета. А без Народно заседание това няма по какъв начин да стане. В случая би трябвало да стартираме диалога за това, което е рационално, а оценката дали държавното управление би трябвало да продължи или не, ще бъде дадена на изборите. Затова не е добре да се разрушават институциите, тъй като нищо не може да бъде черно или бяло. Ако има неточности в някои браншове, ще се вземат съответните ограничения ", добави Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР